Det var planerat att mitt nästa inlägg skulle vara en analys av Peab, men nyheten från mitt innehav Avanza fick förtur. Avanzas största profil Nicklas Andersson kommer att lämna banken.


Att personer kommer och går i ett bolag är generellt inte uppseendeväckande i det minsta. När det handlar om högt uppsatta chefer brukar det vara intressant. Nicklas Andersson är däremot ingen högt uppsatt chef, utan är Avanzas sparekonom.


Han har de senaste åren varit ansiktet utåt för Avanza. Jag tror att väldigt många av de senaste årens nyblivna börsintresserade personer har lärt sig av honom, eller i alla fall vet vem han är och hans budskap i breda drag. För min del lyssnade jag väldigt mycket på honom i början när jag inledde min resa på Avanza.


Avanza har tappat en nyckelperson. Aktien handlades till och med ned en dryg procent efter Avanzas pressmeddelande om hans avgång. Med andra ord kan en minskning på över 300 miljoner kronor för Avanzas marknadsvärde tillskrivas hans avgång.


Med honom försvinner även sju andra personer och alla går till Carnegie för att jobba på ett för oss okänt digitalt projekt. Enligt vd:n Rikard Josefson är det en grupp vänner som ansluter sig till tidigare Avanza-anställda på Carnegie.


Avanza ska rekrytera en ny sparekonom, men det är enorma skor att fylla. Det är en del av Avanzas varumärke som försvinner och det är logiskt att marknadsvärdet på Avanza tar lite stryk. Förhoppningsvis kan banken finna en ny person som kan axla den rollen. Nicklas Andersson tror jag har skapat ett enormt förtroende för Avanza och lockat många kunder.