Som få har missat föll börserna i fredags och jag tog tillfället i akt genom att vara på köpsidan för att fylla på i några innehav. Bland annat blev det köp i ett fastighetsbolag med ett annalkande refinansieringsbehov och en storbank. Vad folk oroades av och hur det blev så skrev jag om här.


Jag passade även på att handla mer i det klassiska investmentbolag Investor, som handlas med en substansrabatt på 12 procent. Det är inte något billigt fyndköp jämfört med hur substansrabatten sett ut historiskt, men det är sällan det går fel med köp i Investor.


Sen köpte jag också i fastighetsbolaget Cibus och Handelsbanken. Jag tycker att Cibus värdering är ganska lockande, särskilt när man beaktar att finansieringen främst kommer från banker och inte obligationsmarknaden samt att kundbasen är konjunkturokänsliga dagligvarubutiker. Framöver finns det däremot ett obligationsförfall som måste lösas och det har blivit någon av en viktig händelse för aktien verkar det som. Förhoppningsvis kan de emittera en billigare obligation än den senaste.


För Handelsbanken är det en stabil och högutdelande pjäs. Jag skulle gärna se lite aktieåterköp, men vi får se om det någonsin blir det. Den finska verksamheten är fortfarande till salu och vi får se när det går i lås. Det lär ge ännu ett kapitaltillskott till en redan välkapitaliserad bank.


Var ni också ute och shoppade i fredags?