Hexpol, som är verksamma inom gummi och plast, såg dessvärre sin mångåriga vd Georg Brunstam avlida i början av september. Nu har däremot en ny vd hittats och han kommer rakt från Nibe.


Efter Georg Brunstams bortgång tog finanschefen Peter Rosén över som tillförordnad vd, men nu har näste vd hittats. Klas Dahlberg heter han och han är chef för Nibes största affärsområde Climate Solutions. Nibe-aktien sjönk på beskedet, samtidigt som Hexpols steg. Att Nibes aktie sjönk ser jag som positivt hur ett Hexpol-perspektiv, då det pekar mot att affärsområdeschefen var duktig.


Värmepumpar och gummi/plast har inte supermycket gemensamt, men det lär Hexpols styrelse ha beaktat och andra saker kompenserar förhoppningsvis för det. Både Nibe och Hexpol gör en del förvärv, där båda är ganska duktiga på det. Förvärven inom Climate Solutions minskade dock efter 2018 när Klas Dahlberg tog chefsposten. Huruvida det beror på honom eller något annat är svårt att svara på.


Noterbart är att Georg Brunstam var styrelseledamot i Nibe, så det skulle kunna finnas lite kopplingar där. Förhoppningsvis kan nu Klas Dahlberg fortsätta leda Hexpol på ett lika framgångsrikt sätt som Georg Brunstam, även om aktiekursutvecklingen har varit lite stillastående de senaste åren. Hexpol har väldigt fina kassaflöden och jag tror knappast att det är något som ändras när den nya vd:n tar plats, men om de nu skulle försämras kommer jag starkt överväga att sälja aktien. Det ter mig dock osannolikt att det kommer ske.