Mars har nu passerat och uppgångarna i portföljen har fortsatt under månaden, som sedvanligt präglats av väldigt låg aktivitet. Glädjande har årets uppgång lett till en ny rekordhög nivå i portföljen.


Portföljen steg 4,1 procent i mars. Det understeg tyvärr mina jämförelseindex, OMXS30 och hela Stockholmsbörsen med inräknade utdelningar för bägge, som steg 4,2 respektive 5,7 procent. Sedan årsskiftet är portföljen upp fina 8,3 procent mot 6,8 procent för storbolagsindexet och 8,1 procent för Stockholmsbörsen.


Drivande till månadsuppgången har varit den räntekänsliga duon bestående av Cibus och Peab. Endast SSAB och Handelsbanken har uppvisat negativ utveckling och den är dessbättre ganska liten. Under månaden kom även årets hittills största utdelning och näst största prognosticerade utdelning för året, nämligen just Handelsbankens utdelning. Största utdelningen väntas föga förvånande från Volvo.


Köptes något för utdelningen? Nix, det har inte varit några köp den här månaden. Jag letar fortfarande efter intressanta case och såna kommer tyvärr inte så ofta. Just nu tittar jag lite på Fasadgruppen och jag avser publicera en analys av bolaget i framtiden. Den senaste analysen jag gjorde var av Gränges, men det blev inget köp.


Trots inaktiviteten är portföljsidan uppdaterad med innehaven och 3-årsutvecklingen.


Månadens mest lästa inlägg var ett om hur det långsiktiga värdet i Embracer ändras på grund av de tillgångsförsäljningar som gamingbolaget genomför.