Oktober har varit en hektisk månad, både på börsen på grund av rapportperioden och privat. Vissa dagar har jag knappt tittat hur utvecklingen gått, även om jag försökt att få en väldigt snabb överblick av innehaven.


Min portfölj har under månaden minskat med 2,3 procent. En klen tröst har varit att såväl OMXS30 som Stockholmsbörsen i sin helhet (båda med inräknade utdelningar) sjunkit 3,5 procent. Sedan årsskiftet uppgick utvecklingen till positiva 2,6 procent. Högre än Stockholmsbörsen (0,6 procent), men lägre än OMXS30 (4,5 procent).


Mest bidragande i oktober var SSAB och Hexpol, vilka var mina enda två aktier som utvecklades positivt under perioden. Epiroc och Bravida var samtidigt sänke efter svala rapportmottaganden. Epiroc sjönk 4 procent på sin rapport och Bravida föll 12 procent.


Den största händelsen för mig under oktober är att jag sålt hela mitt innehav i Xact Norden Högutdelande. Jag har som tidigare nämnt sett detta som främst en kassaposition och jag har skalat ned innehavet allteftersom där på grund av enligt mig bättre placeringar. Av likviden ökade jag främst i Bravida efter det andra rapportfallet på raken, men även i Hexpol och lite i Peab. Mina totala utdelningar kommer sannolikt att sjunka marginellt efter ändringen, men å andra sidan så borde totalavkastningen vara bättre på grund av en högre kursavkastning. Jag har inte ett lika stort fokus på utdelningar som många av mina bloggkollegor, även om jag gillar att få likvider som jag sen kan återinvestera.


Jag har inte uppdaterat min portfölj på aktieutdelningar än, men ska göra det i dagarna för att se förändringen för utdelningsarna En väldigt användbar sida tycker jag. Här är en länk.


Beträffade just utdelningar har Atlas Copco, Cibus och Epiroc pyntat sådana. Så det har varit en lite bättre månad än de senaste.


Månadens mest lästa inlägg handlade om när Embracer börjar att locka.

Har sedvanligt uppdaterat portföljsidan också. Länk här.