Nu har mina Swedish Match-aktier avyttrats och runt 13 procent av min portfölj förvandlats till likvida medel. Vad finns det att fynda?


Jag tänkte till att börja med öka i mitt minsta innehav Plejd, men att plöja ned allt där är inte aktuellt. Under en tid kommer jag att analysera bolaget närmare och försöka bilda mig en bättre uppfattning om bolagets nuvarande samt framtida prospekt.


Att plocka in en ny aktie skulle också vara önskvärt, men vilken det blir vet jag inte än. När Nibe föll som mest och hade halverats från årsskiftet tyckte jag att det såg attraktivt. Något köp blev det dock inte och aktien har nu stigit 25 procent från bottennoteringen. Den är dock fortfarande ned 35 procent, men det känns inte som ett lika starkt köp längre.


En annan aktie jag gått och grubblat över är huruvida Castellum är köpvärd eller inte. Fastigheter har gått riktigt uruselt och jag har redan både SBB och Cibus i portföljen. Castellums portfölj består mest av kontor och nästintill alla fastigheter kommer räknas upp med inflationen. Något som många däremot verkar anta är att en hyreshöjning på dryga 10 procent kommer gå igenom utan problem, men jag är inte lika säker på det.


En hyreshöjning på 10 procent skulle nog innebära mycket problem för hyresgästerna som redan har problem i form av högre lånekostnader och en sämre affärsmiljö. Det skulle bli lök på laxen med andra ord. Hur många skulle klara det och finns det tillräckligt med andra att fylla upp de potentiella vakanserna?


Utöver dessa två har jag inga andra intressanta aktier, men jag har inte heller letat så noga än. Det blir en del skummande av delårsrapporter framöver.