September är inte riktigt slut än, men då börsen inte öppnar förrän den 2 november tänkte jag att en månadssummering ändå godkänns. Under september har det skett några förändringar i portföljen. Inga nya innehav, men en del omallokeringar.


Min portfölj har sjunkit 1 procent under månaden, vilket å andra sidan har slagit de två index jag jämför med mig: Stockholmsbörsen i sin helhet och OMXS30, båda med inräknade utdelningar. De har tappat 1,3 respektive 2 procent. Under september gick även portföljen om Stockholmsbörsen sett till avkastning sedan årsskiftet, men jag laggar fortfarande OMXS30 med över 3 procentenheter.


Under månaden har jag sålt av ganska mycket i Xact Norden Högutdelande till förmån för Bravida, Hexpol och Cibus. Som jag skrivit tidigare har jag haft ETF:en lite som en kassaposition. Nu när räntan på mitt likvidkonto är 3,4 procent är det inte lika attraktivt med ETF:en, även om det fortfarande går att göra som jag gjorde. Direktavkastningen på Xact Norden Högutdelande är 5,2 procent, men med högre risk.


Äger fortsatt Xact Norden Högutdelande, men jag har nästan halverat positionen. Jag ser bättre potential i de ovan nämnda aktierna, särskilt Bravida. Något lite trist med att skala ned i ETF:en är att de totala utdelningarna sjunker, men jag räknar med att aktiernas kursavkastning kompenserar för de missade utdelningarna med marginal.


Angående utdelningar har Xact Norden Högutdelande varit den enda utdelaren för mig i september. Cibus utdelning för september kommer den 9 oktober, konstigt nog. Så det blir två utdelningar i oktober från Cibus, såvida inget ändras. Oktober kommer därtill rent generellt att vara en bättre utdelningsmånad med Atlas Copco och Epiroc bland mina utdelare.


Det mest lästa inlägget på bloggen under månaden var ett om huruvida nedgången i Nibe faktiskt var ett köpläge som många tycker.


Har även sedvanligt uppdaterat portföljsidan. Länk här.