Under första sommarmånaden sjönk portföljvärdet mer än index, dock efter att ha presterat starkt under maj.


Portföljen sjönk 1,9 procent under månaden, jämfört med 1,3 och 1,5 procent för OMXS30 och Stockholmsbörsen inräknat utdelningar. Hittills i år är jag alltjämt något över index med ett avancemang om 11,7 procent mot jämförelseindexens rörelser runt 9-11 procent.


Månadens sänke var Volvo, då lastbilstillverkarens aktie sjönk omkring 5 procent. Med en portföljvikt på 16,5 procent översätts en betydande del av den nedgången till portföljvärdet. Andra relativt stora förlorare var Avanza och Hexpol.


Bättre gick det för Cibus, som var den aktie som dämpade nedgången i portföljen mest. Rörelsen var emellertid inte särskilt stor – uppgången var knappt 3 procent, men med ett index på väg ned blir det relativt sett en större rörelse. Sannolikt var det statspappersräntornas modesta nedgångar som gynnade aktien något. Även Investor presterade okej och steg ett par procent.


På grund av ihållig sjukdom har det varit lite tomt på bloggen, men månadens mest lästa inlägg var ett om Saabs inträde in i OMXS30 och hur det har gått för de senaste aktierna som fått gå med i finrummet.