Portföljen gick starkt under maj med en ökning norr om 4 procent och översteg de index jag jämför mig med. Samtidigt fick bloggaktiviteten lida.


Mer exakt ökade portföljen 4,3 procent under månaden, jämfört med 2,1 procent för OXMS30 och 3,8 procent för breda Stockholmsbörsen. Båda räknade inklusive utdelningar. Uppsvingen under maj kom efter att april gått betydligt svagare med dessvärre en negativ avkastning. Gladeligen kan jag dock konstatera att jag under slutet av maj gick om båda jämförelseindexen för året, om än med en marginal på 1-2 procentenheter. Hittills i år är väskan upp 13,3 procent. Det är också bara ren avkastning med inga insättningar över huvud taget. Allt månadssparande går i stället till ett separat räntekonto just nu inför ett lägenhetsköp.


Som vanligt har aktiviteten varit väldigt låg i portföljen och inte en enda transaktion har skett under maj. Det har däremot trillat in flera utdelningar, där den största kom från SSAB. Atlas Copco, Bravida, Investor och Hexpol var andra innehav som bidrog noterbart till portföljen. Epiroc och Peab pyntade också sina utdelningar, men dessa belopp var en karaktär mindre. Nu var det som skrivet inga köp eller försäljningar under maj, men jag har uppdaterat portföljsidan med portföljen och utvecklingen.


Som trogna läsare säkert märkt har bloggen uppdaterats lite klent nu under de senaste två veckorna. För att vara helt ärlig glömde jag nästan bort att jag hade en blogg under förra veckan på grund av en riktigt jobbig uppgift som dränerade all mental kapacitet… lyckligtvis kom jag ihåg det sen. I allmänhet var maj en ganska hektiskt månad och i synnerhet just de sista två veckorna på grund av skolan. Som jag nämnde i den förra månadsrapporten lyckades jag knipa ett sommarjobb på ett av de större svenska börsbolagen och jag har kört deltid där under hela maj. Då det skett parallellt med studierna och mitt andra befintliga jobb fick jag lägga en del saker åt sidan, som bloggskrivande, men även lite analys och träning.


Nu är terminen dock klar och skolböckerna (eller snarare forskningsartiklarna…) kan tillfälligt läggas åt sidan och fokus riktas sin helhet mot bara ett jobb. Visserligen är det ett heltidsjobb under sommaren, men värdet av att få kvällar och helger lediga kan inte överdrivas. Förutom att uppdatera bloggen flitigare har jag en ambition om att läsa lite böcker inom främst finans och företagande under den lediga tiden. Tar gärna emot boktips, behöver inte bara vara inom ekonomi heller!


Beträffande den lilla bloggen så var månadens mest lästa inlägg faktiskt det senaste och handlade om några aktier jag tittat väldigt lite på den senaste tiden. Ett par av dem kan faktiskt få en djupare analys under sommaren.