Jag tänker placera frågan huruvida det är okej att publicera en februarigenomgång när långt mer än halva mars passerat åt sidan och konstatera att februari var en bra månad. Mars har också varit en bra månad – ur ett monetärt perspektiv.


Portföljen klättrade 6,8 procent under februari och störst draghjälp kom från Volvo som når rekordhöga nivåer på löpande band. Med en enstaka aktie på rött, Cibus, var samtidigt även de flesta relativa förlorare egentliga vinnare.


Hittills i år är jag upp 7,7 procent (siffror från onsdagen), vilket glädjande nog är högre än de två index jag jämför mig med: OMXS30 och hela Stockholmsbörsen, båda med inräknade utdelningar. Indexen är upp under 6 procent vardera i år. Under februari steg indexen drygt 4 procent.


Under månaden köpte jag några fler Bravida-aktier, samtidigt som en utdelning inkasserades från Cibus. Sedvanligt har jag inte sålt något, utan jag fokuserar mer på att fylla i befintliga innehav. Alternativt hitta nya innehav, men jag hittar sällan innehav jag gillar. Det ska dock tilläggas att jag inte screenar särskilt ofta.


Februari var en väldigt bra månad och under mars har uppgångarna fortsatt, men i privatlivet har det varit motströms. Min avsikt har alltid varit att hålla bloggen inom finansämnet och det fokuset gäller alltjämt. I kombination med såväl skola som jobb resulterade det i alla fall i att bloggaktiviteten fick lida, men inom en väldigt snar framtid avser jag komma igång med regelbundna skriverier igen.


Tentan som tog mycket tid är oavsett nu genomförd och under helgen nalkas en liten skidutflykt, vilket å andra sidan sätter lite käppar i hjulet för bloggandet. Jag har även varit någorlunda frånkopplad från nyhetsflödena på sistone, men jag har ett par idéer/spaningar som jag känner att jag faktiskt vill skriva om. Nu när jag sitter och skriver det här så trillar det faktiskt in fler och fler idéer, så jag skriver ihop en lista och drar igång ganska snart!


Om någon för övrigt noterat något intressant i nyhetsflödena håller kommentarsfältet, min Twitter-DM och mejlen alltid öppet!