November blev en riktigt pangmånad för min portfölj med en tvåsiffrig uppgång och slagna index. Ett par utdelningar kom också in på kontot.


Min portfölj rusade 10,2 procent under november, vilket slog såväl OMXS30 och Stockholmsbörsen i sin helhet (båda med inräknade utdelningar). OMXS 30 steg 7,8 procent och Stockholmsbörsen 9,1 procent. Även om en månad inte utgör det bästa dataunderlaget för att extrapolera ens portföljs utveckling, är det svårt att klaga på att portföljen stiger så pass mycket. Drivande till uppgången har varit att Atlas Copco, Volvo och Cibus, några av mina största innehav, gått starkt på sistone.


I december har det dessutom fortsatt upp några procentenheter, men vi får se hur uthålligt det blir. Att sia om och tajma börsen är väldigt svårt, men att vi ska närma oss rekordnivåer på indexnivå i det nuvarande makroekonomiska och geopolitiska klimatet känns lite verklighetsfrämmande. Börsen har tunnelseende för eventuella räntesänkningar och de två risker jag ser är att räntesänkningarna kommer senare än väntat samt att det geopolitiska läget försämras ytterligare.


På årsbasis har portföljen nu fått ett rejält uppsving. I slutet av oktober var portföljen upp knapra 0,2 procent och nu den 8 december är den upp nästan 17 procent. Jag var inställd på att såväl underprestera index som att ha en riktig mager utveckling i år, men ack så fel jag hade (än så länge i alla fall).


Nåväl, jag försöker undvika att basera mina personliga investeringsbeslut på börsen i sin helhet. Om ett bolag är fint och välskött nu lär det vara så även i morgon.


Beträffande bolag har jag köpt hela noll aktier under månaden. Lite trist, men under december blev det några köp i alla fall. Vilka det var kommer avslöjas i nästa portföljuppdatering.


Utdelningsmässigt har Cibus och Investor betalat sina utdelningar. Båda är bland mina större innehav, men Cibus ger månadsutdelning och Investors utdelning mot årets slut är mindre än den på våren. Utdelningarna har således inte varit särskilt stora, men det är givetvis bättre än inga.


Uppdaterar portföljsidan senare i dag, men inga köp har skett så det är inga större ändringar. Länk här.