Efter att ha sålt både SBB och Neobo har jag uppdaterat sidan som visar min portfölj. Jag har nu tolv innehav, där de fem största står för nästan 65 procent av totalen. Jag letar efter nya spännande bolag att ta in och analyserar för tillfället Trelleborg.


Då jag redan har skrivit ett inlägg om min försäljning av SBB tänkte jag inte gå så djupt i det, men kontentan är bland annat sänkningen av kreditbetyget samt den stoppade utdelningen. Neobo var ett så litet innehav att det inte spelade så stor roll så det fick hänga med också. Bolaget har lågavkastande bostäder, vilket gör att det blivit tufft med alla kostnadsökningar.


För likviderna har jag i stället fyllt på i befintliga innehav som Cibus, Hexpol, Handelsbanken och Epiroc. Sedan den senaste uppdateringen av portföljsidan har jag även köpt fler aktier i Volvo och Atlas Copco.


Jag skulle gärna utöka portföljen med ytterligare en aktie eller ett par. I nuläget analyserar jag Trelleborg (rekommenderar starkt Dr. Dividends analys av bolaget), men jag är en ganska bra bit från klar med den analysen. Utöver Trelleborg är min bevakningslista relativt tom, så jag tar gärna emot lite tips på den fronten! Jag har läst en del om Intrum och det är ett intressant bolag, men jag har inte hunnit göra någon djupare analys i det.


Tidigare tittade jag på AQ Group, men tyckte det såg lite dyrt ut. Sen dess har däremot aktien stuckit iväg drygt 25 procent. Om den kommer ned en bra bit köper jag nog en post, men i nuläget ser jag bolaget, trots de operationella framgångarna, bara som dyrare. Även liknande bolag som Hanza och Note har rusat på grund av att många tillverkare har börjat föredra att ha produktionen närmare hemmamarknaderna snarare än långt bort. Med andra ord har efterfrågan ökat.


Det är helt möjligt att aktierna kommer att fortsätta upp och att jag missar tåget, men jag anser att nedsidan är för stor för att den riskjusterade avkastningen ska vara attraktiv. Därför hoppas jag hitta andra bolag som har en bättre risk/reward. Om Trelleborg (och potentiellt Intrum) är ett av de bolagen kommer jag lämna osagt.