Utdelningssäsongen är äntligen kommen och under resten av april och maj väntas stora utdelningar från bland annat Volvo och SSAB. När telefonen plingar för att meddela om erhållna utdelningar får man därmed ett val: återinvestera eller inte?


Personligen kommer 2023 bli ännu ett rekordår för utdelningarna där Volvo och SSAB är de två största för min del. Volvos utdelning kommer i dag (torsdag 13 april, stod fel dag tidigare men har rättat) och SSAB:s planeras anlända den 25 april (bolagsstämma 20 april). Volvo kom även i tisdags med en härlig omvänd vinstvarning, varpå aktien rusade över 7 procent.


De redan inkasserade utdelningarna från Avanza och Handelsbanken har lagts i arbete, men inte i samma bolag. Visserligen åkte en del av utdelningarna tillbaka in i Handelsbanken, eftersom jag tycker att banken tagit oförtjänt mycket stryk på grund av bankoron, men resterande har åkt in i bland annat Cibus och Hexpol. Mer om det går att läsa här.


Med de kommande stora utdelningarna avser jag fortsätta öka i Hexpol och kanske lite i Cibus. Cibus presenterar sin kvartalsrapport den 27 april så jag avvaktar tills den för att se hur skuldsidan förändras. Jag tycker också att Plejd ser intressant ut. Det är ett av mina minsta innehav och jag har på agendan att göra en analys för att se om det är köptillfälle där.


Med andra ord kommer jag inte att lägga pengarna på hög vid sidan av börsen, utan jag föredrar att återinvestera dem. Vad tänker du göra med utdelningarna?